Handige checklist voor iedere vakantie naar de zon

vakantie

Het seizoen is eindelijk weer daar: we zijn in Nederland massaal onze vakanties naar de zon aan het boeken. Zoals je weet ben ik echt gek op vakantie in allerlei soorten en maten. Het enige waar ik nooit echt plezier uit haal? Dat allerlaatste moment stress voordat je het huis uitloopt. Ik weet natuurlijk niet hoe het precies zit met jou, maar ik ben redelijk een stresskip. Hierdoor loop ik altijd op het laatste moment nog stampvoetend door het huis, bang dat ik iets vergeet. Aangezien ik met enige regelmaat op vakantie ga, moet ik dit natuurlijk aanpakken. Je zou immers zeggen dat het makkelijker kan. Bovendien werd mijn partner inmiddels ook wel een beetje gek op deze manier. Daarom heb ik een handige checklist in het leven geroepen. Deze kun je altijd gebruiken en natuurlijk voor iedere vakantie naar de zon!

#1 Strategisch inpakken van de koffer

Voordat je zomaar wat kleren in een koffer gooit, is het handig om op te schrijven wat je allemaal mee wilt nemen. Vervolgens verdeel je die dingen in urgentie: hoe snel heb je iets nodig? Ga je bijvoorbeeld naar een tropisch land? Dan wil je misschien na het landen wel even een korte broek aantrekken voordat je de hitte tegemoet gaat. In zo’n situatie is het wel zo prettig dat die korte broek dan bovenop ligt zodat je niet je hele koffer staat leeg te gooien in de damestoilet. Daarnaast zorg ik er ook altijd voor dat ik mijn belangrijke reisdocumenten ook op een strategisch plek inpak. Dat wil zeggen dat ik de documenten op een makkelijk te bereiken plek stop, maar niet zo makkelijk dat het gestolen kan worden. Ja, ja. Ik denk aan alles!

#2 Maak lijstjes per categorie

Ben je überhaupt geen ster in het inpakken van de koffer? Kom je er tijdens de vakantie altijd achter dat je iets vergeten bent? Dan raad ik je aan om per categorie een lijstje van spullen te maken. Maak bijvoorbeeld een apart lijstje voor verzorgingsproducten en weer een andere voor kleding. Door voor alles een nieuw lijstje te maken, behoud je namelijk het overzicht. Ik moet wel zeggen dat dit niet voor iedereen werkt. Als je namelijk een heel lijstje vergeet, zit je uiteindelijk op vakantie weer met hetzelfde probleem. Ik wil je vooral het advies meegeven dat dit ook een goed idee is. Probeer het een keertje zelf en kijk of het werkt. Je komt er immers maar op één manier achter: door te doen!

Ook leuk

Geef een reactie