Ontvlucht je winterdip!

vakantiearuba

Met de koude, kille en donkere wintermaanden in aantocht is het altijd fijn om een tripje te plannen naar een zonnige en warme bestemming. De laatste jaren probeer ik mijn eigen lange vakantie (dit doe ik meestal een keer per jaar) in de winter te plannen. Op die manier zit ik niet te lang in de kou en voorkom ik een winterdip. Mijn pijlen zijn dit jaar gericht op een vakantie Aruba.

In eerste instantie kwam ik bij Aruba terecht omdat ik misschien een jaar in het buitenland wilde gaan werken en ik een aanbod had gekregen om naar Aruba te vertrekken. Helaas ging dit hele avontuur op het laatste moment niet door maar mijn interesse voor dit prachtige eiland was wel gewekt. Ook had ik al het een en ander uitgezocht wat mij warm heeft laten lopen voor deze bestemming.

Tips en weetjes

Voordat ik besluit ergens naartoe op vakantie te gaan, vind ik het altijd leuk en belangrijk de wetenswaardigheden op te zoeken zodat ik een goede keuze kan maken. In dit geval ging het dus iets anders dan anders maar de wetenswaardigheden blijven uiteraard hetzelfde en deze vielen mij bij Aruba zeker niet tegen.
Aruba valt officieel onder het Koninkrijk der Nederlanden en dat is vooral gemakkelijk in de communicatie. Naast Papiaments is Nederlands namelijk een van de officiële talen.
Verder zijn er veel directe vluchten naar toe en sta je al op het eiland na ongeveer 10,5 uur vliegen. Naast dat het niet al te duur is en je goede tickets kan vinden, vind ik dit een acceptabele reistijd voor wat je er voor terug krijgt.
Qua temperatuur is het daar zeker lekker te vertoeven omdat het in december rond de 29 graden is met een heerlijk verkoelend briesje. Je kunt er dus lekker met je blote voeten op het hagelwitte strand in het zonnetje zitten terwijl je uitkijkt over de azuurblauwe zee.

Bezienswaardigheden

Naast dat het voor mij belangrijk is dat het klimaat goed is, vind ik het belangrijk dat ik tijdens mijn vakantie niet alleen op het strand hoef te liggen. Gelukkig is er op het eiland genoeg te doen. Zo zijn er Natural Pools (‘natuurlijke zwembaden’) en een Nationaal Park. Mocht de natuur je niet zo trekken, dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan winkelen in Oranjestad. Of een lekker verkoelend drankje drinken en de vele cruiseschepen bekijken die Aruba op hun route aandoen.

Al met al een heerlijke vakantiebestemming!

Ook leuk

Geef een reactie