Tripod gebruik je voor mooie vakantiefoto’s

tripod

Herken je dat? Je bent op vakantie en er doet zich een prachtig fotomoment voor. Zo snel als je maar kan pak je de camera. Je maakt de foto. Helaas, achteraf gezien blijkt de vakantiefoto enorm wazig en blurry. Zonde! Door zoiets simpels als een tripod kan je deze veelvoorkomende irritatie al vermijden. Met een statief maak je namelijk vrijwel altijd scherpe foto’s. Je weet wat dat betekent: voor mooie vakantiefoto’s gebruik je natuurlijk een tripod! Uiteraard kan ik deze kans niet mislopen om je wat meer over statief gebruik te vertellen. Je bent immers terecht gekomen op de online wereld vol vakantie. Daar horen naar mijn mening mooie vakantiefoto’s ook bij!

Prachtige landschapsfoto’s met tripod

Natuurlijk is het niet handig om zo’n statief altijd voor elk fotomoment te gebruiken. Toch zijn er een aantal situaties op te noemen waarbij je een tripod kan gebruiken als je mooie vakantiefoto’s wil. Denk bijvoorbeeld aan de landschapsfoto’s. Het prachtige uitzicht wil je zo scherp mogelijk vastleggen. Wanneer je dit zonder tripod probeert, dan is dat een hele uitdaging. Ik ken zelf maar weinig mensen die hun hand volledig stil kunnen houden. Hoe veel vakantiefoto’s ik al wel niet heb gezien die prachtig waren, maar toch net een beetje te wazig. Dat is zo zonde! Met een tripod kun je eenvoudig al veel scherpere foto’s maken.

Voor elke situatie een statief

Het is een misvatting om te denken dat je een tripod alleen gebruikt voor landschapsfoto’s, video-opnames of studiofotografie. Steeds vaker wordt zo’n statief ook meegenomen op vakantie. Er zijn namelijk inmiddels verschillende soorten tripods verkrijgbaar. Het idee van een loodzwaar ding dat onhandig is om te vervoeren is verleden tijd. De kleinste tripod die ik ooit gezien heb, werd gebruikt door een vlogger. Wat ik dus eigenlijk wil zeggen, is dat je voor vrijwel elke situatie tegenwoordig een gebruiksvriendelijk statief kan vinden.

Dikke tip voor vakantiefoto’s

Ga je binnenkort op vakantie en wil je dus inderdaad een statief gebruiken voor mooie foto’s? Dan wil ik je ten slotte nog een dikke tip meegeven. Let vooral op het gewicht van de tripod tijdens het uitzoeken van een geschikt exemplaar. Wanneer zo’n standaard voor de camera erg zwaar is, ben je minder snel geneigd om deze te gebruiken. Je wil natuurlijk niet gaan sjouwen op vakantie! Kijk daarom echt even bij de specificaties van het statief hoeveel dit exemplaar weegt. Neem gerust de tijd hiervoor. Als je mooie vakantiefoto’s wilt, dan is het zeker de moeite waard.

Ook leuk

Geef een reactie