Wat mag je niet vergeten als je met kinderen op vakantie gaat?

Op vakantie gaan is één van de leukste momenten van het jaar. Toch kan het redelijk stressvol zijn als je met kinderen op vakantie gaat. Je wilt natuurlijk wel dat je kinderen een leuke tijd hebben op vakantie. Jonge kinderen hebben gelukkig niet zo veel nodig om blij te zijn, toen ik jong was kon ik me de hele dag vermaken met een emmer en een schep op het strand. Toch zijn er een aantal dingen die je echt niet mag vergeten als je met jonge kinderen op vakantie gaat. Lees in deze blog wat je allemaal moet meenemen als je met jonge kinderen op vakantie gaat.

Extra kleding

Jonge kinderen zijn heel goed in het maken van een kliederboel, maar dat zal je als moeder wel gemerkt hebben. Zorg er dus voor dat je voldoende reservekleding hebt voor je kind, je hebt tijdens je vakantie namelijk niet overal de mogelijkheid om de kleren te wassen. En zelfs als je de mogelijkheid hebt, heb je er tijdens je vakantie vaak ook niet zoveel zin in. Neem dus het zekere voor het onzekere en neem wat extra kleren mee voor je kind.

Zonnebrandcrème

Het verbranden van de huid door de zon is heel gevaarlijk voor kinderen. Kinderen hebben natuurlijk niet door dat ze staan te verbranden en je zult dus goed moeten zorgen dat ze te allen tijde goed ingesmeerd zijn. Vaak gaan ze het water in en uit en als je geen goede watervaste zonnebrandcrème hebt zal je je kind vaak moeten insmeren.

Knuffel

Vaak vinden kinderen het lastig om te slapen in een ander bed, om ervoor te zorgen dat ze toch gemakkelijk in slaap kunnen vallen kan je een knuffel meenemen. Hierdoor hebben ze een stukje veiligheid vanuit huis bij zich en zullen ze eenvoudiger in slaap vallen. Daarnaast kunnen ze ook met de knuffel spelen als ze zich vervelen in de autorit naar de bestemming toe. Als je kind geen knuffel heeft of gebruikt kun er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een kussen mee te nemen. Het slapen op je eigen knuffel wordt door veel mensen als prettig ervaren.

Fototoestel

Je wilt natuurlijk wel leuke foto’s maken van je kinderen terwijl je op vakantie bent. Vergeet je fototoestel dan ook niet, want deze maakt veel mooiere foto’s dat je mobiele telefoon. Vergeet niet om een extra micro SD kaart mee te nemen, zodat je voldoende ruimte hebt om allerlei leuke foto’s te maken.

Ook leuk

Geef een reactie