Goedkope elektrische fietsen voor de vakantie?

goedkope elektrische fiets

Goedkope elektrische fietsen

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets wil je niet teveel betalen, maar je wil wel een fiets van goede kwaliteit. Daarom is het raadzaam om je goed te informeren over de verschillende soorten elektrische fietsen en de aanbieders op de markt! De aanschaf van een elektrische fiets is een aankoop die je niet zomaar doet. Toegegeven, de aanschafprijs ligt hoger dan bij een normale fiets. Toch zijn elektrische fietsen de afgelopen jaren flink goedkoper geworden. Hierdoor zie je tegenwoordig op het fietspad al net zoveel e-bikes als gewone fietsen!

Goedkope elektrische fietsen

Door de stijgende populariteit stijgt ook het aanbod van goedkope elektrische fietsen. Bouwmarkten, drogisterijen, supermarkten, iedereen is tegenwoordig e-bike specialist. Iedereen schermt met de laagste prijs en de beste service. In praktijk blijkt dat aanbieders van goedkope elektrische fietsen concessies doen op gebied van accu’s. Goede elektrische fietsen beschikken over lithium ion accu’s, die gemiddeld 500 laadcycli meegaan. Goedkope elektrische fietsen met kwalitatief mindere accu’s halen deze aantallen niet. De kwaliteit gaat snel achteruit, waardoor de beloofde actieradius niet gehaald wordt.

Waar moet je op letten bij een goedkope elektrische fiets?
Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een goedkope elektrische fiets. De belangrijkste punten zijn:

  • Maak altijd een proefrit op een elektrische fiets. Vergelijk een goedkope elektrische fiets ook met een duurder merk, zodat je goed weet waar de verschillen zitten.
  • De actieradius is de afstand die je op één volle accu kunt fietsen. Vergelijk het type accu en de capaciteit. Goede elektrische fietsen beschikken over een NiMH-accu (Nikkelmetaalhydride) of een Li-ionaccu. De actieradius bedraagt tegenwoordig, met een goede accu, minimaal 100 kilometer.
  • Een goedkope elektrische fiets is doorgaans uitgerust met een voorwielmotor. Elektrische fietsen met een middenmotor zijn vaak duurder in aanschaf, vanwege de complexere techniek. Zoek je een elektrische fiets met middenmotor, let dan goed op het merk. Bafang, Bosch en Shimano Steps zijn veel gebruikte motoren.

Waar koop je een goedkope elektrische fiets?

Wanneer je weinig eisen aan een goedkope e-bike stelt kan je natuurlijk een fiets bij de bouwmarkt kopen. Hou er rekening mee dat de service vaak tot aan de voordeur geldt. Krijg je problemen, dan is het reparatie of service vaak een probleem. Hetzelfde geld voor webshops. Koop je online een goedkope elektrische fiets en is er iets aan de hand, dan moet je zelf zorgen voor reparatie. In het meest gunstige geval is er een servicepunt in de buurt.

Ons advies is om een e-bike specialist te bezoeken. Je bent hier verzekerd van kwaliteit en service bij onderhoud.  Goedkope e-bikes van de e-bike specialist zijn voorzien van onderdelen van bekende merken, zoals Shimano en Samsung. Met deze goedkope e-bikes fiets ook jij met veel plezier naar je werk!

Ook leuk

Geef een reactie